Η Ιστοσελίδα koinonskotoussaion.gr δημιουργήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019. Κύριος στόχος της είναι όχι μόνο να προβάλλει την μακραίωνη ιστορική παράδοση της Σκοτούσσας, αλλά παράλληλα να δώσει ώθηση σε νέες καινοτόμες ιδέες που αφορούν το μέλλον του χωριού.

Για τον λόγο αυτό επιχειρεί να προβάλλει το «σήμερα» και μάλιστα το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό των Σκοτουσσαίων. Στο τμήμα της ιστοσελίδας «Σκοτουσσαίοι στην υφήλιο» μπορεί κανείς να γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς και άλλους επιστήμονες ή επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και κατάγονται από το χωριό της Σκοτούσσας.

Σήμερα η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα της εύκολης επικοινωνίας, της εργασίας από το σπίτι, της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες. Αυτές τις πλευρές της νέας εποχής, της ψηφιακής εποχής, μπορεί κανείς να τις εκμεταλλευτεί και να κρατήσει ζωντανές τις μικρές κοινωνίες των χωριών. Αυτό το ρόλο φιλοδοξεί να διαδραματίσει η ιστοσελίδα koinonskotoussaion.gr .

Η ιστοσελίδα πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της έχει ξεπεράσει πλέον τους 1000 μοναδικούς επισκέπτες. Συγκεκριμένα από τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2020 οι μοναδικοί επισκέπτες είναι 1135. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκές με προεξάρχουσα φυσικά την Ελλάδα.

Αποτύπωση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας
Η κατανομή των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας

Το 77.5% των επισκεπτών προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 22.5% από λοιπές χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ 10.5%, Γερμανία 7.5%, Μ. Βρετανία 1.5%, Ολλανδία 0.5%, Γαλλία 0.5%, Κύπρος 0.4%, Ινδία ο.4%). Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία επισκεπτών από χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Τουρκία, η Νότιος Αφρική, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία κ. ά. Οι πόλεις από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες είναι η Θεσσαλονίκη (23%), η Αθήνα (16%), τα Τρίκαλα (5%), η Δράμα (2.2%), ενώ μη καθοριζόμενης προέλευσης είναι το 27%. Σε ότι αφορά τις πόλεις του εξωτερικού η ιστοσελίδα είναι περισσότερο δημοφιλής στην πόλη Irvine Cal USA (1.8%), Worcester Ma USA (1.3%), Boston USA (0.9%), Munich Ger (0.6%), New York (0.6%), Cologne Ger (0.5%), Frankfurt Ger (0.5%).

Κατανομή των πόλεων με βάση την προέλευση των επισκεπτών

Οι ηλικίες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα είναι κατά κύριο λόγο (75%) μεταξύ 18-45, δηλαδή το δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού. Συγκεκριμένα το 27.5% είναι μεταξύ 18-24, το 33.5% μεταξύ 25-34 και το 15.5% μεταξύ 35-44. Από πλευράς φύλου το 54% των επισκεπτών είναι άνδρες, ενώ το 46% γυναίκες. Τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών έχουν να κάνουν κυρίως με αθλητισμό/ατομικά αθλήματα, Υπολογιστές και Ηλεκτρονικές συσκευές, Τρόφιμα και Διατροφή και τέλος τα Ταξίδια.

Κατανομή επισκεπτών με βάση την ηλικία
Κατανομή επισκεπτών με βάση το φύλο

Στην ιστοσελίδα οι επισκέπτες παραμένουν κατά μέσο όρο 2-3 λεπτά και το ποσοστό που επιστρέφει στην ιστοσελίδα είναι περίπου 30%.

Παρατηρώντας την καμπύλη επισκεψιμότητας διαπιστώνει κανείς ότι αυξάνεται όταν δημοσιεύεται κάποιο άρθρο στο Facebook. Φιλοδοξία της ιστοσελίδας είναι να συμβάλει στην αναγνωρισιμότητα του χωριού, στην ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου και του Πανηγυριού, στην εξεύρεση λύσεων για την αξιοποίηση και επαναχρήση του σιδηροδρομικού σταθμού και σε τελική ανάλυση να επιτευχθεί αύξηση της επισκεψιμότητας όχι μόνο της ιστοσελίδας αλλά και του ίδιου του χωριού.

Μεταβολές ανά μήνα της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας

Μοιράσου το