Γενική Συνέλευση ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ

Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκοτούσσας, πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του φορέα με την επωνυμία ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αρχικά ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Νικόλαος Σύκας έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το πώς και γιατί ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας του φορέα, τι στόχους έχει και πως σκοπεύει να τους πραγματοποιήσει.

Το 2020 συμπληρώνονται 700 χρόνια από την πρώτη, ιστορικά καταγεγραμμένη, αναφορά στο χωριό Σκοτούσσα. Στις αρχές του 2018, μια ομάδα Σκοτουσσαίων αποφάσισε ότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη αφορμή και αιτία ούτως ώστε από τη μία πλευρά να οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις αλλά παράλληλα να χρησιμοποιηθεί αυτή η συγκυρία και να αποτελέσει εφαλτήριο και αφετηρία για ένα ξεκίνημα διαφορετικό, πιο σύγχρονο, πιο ελπιδοφόρο, κάτι που να κοιτά προς το μέλλον.


Έτσι, από τις αρχές του 2018 άρχισαν οι πρώτες επαφές, δημιουργήθηκε ένα προσχέδιο καταστατικού και μετά από πολλές προσπάθειες, στις 24 Ιουλίου 2019 εγκρίθηκε η δημιουργία του σωματείου με την επωνυμία ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ και προσωρινή διοικούσα επιτροπή τον Νικόλαο Σύκα Πρόεδρο, τον Αθανάσιο Βρίτκα Γραμματέα και τον Προδρόμου Θωμά Ταμία.
Η πρώτη ενέργεια του φορέα ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια της πανήγυρης. Στήθηκε ένα περίπτερο που σκοπό είχε να ενημερώσει τον κόσμο για την παρουσία και τα σχέδια του φορέα. Αυτό επετεύχθη όχι μόνο με την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων αλλά και με τη διάθεση διαφόρων αναμνηστικών που έδωσαν και ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση. Διανεμήθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο του εορτασμού των 700 χρόνων, κούπες, μπρελόκ, μαγνητάκια, βιβλία.


Στη διάρκεια της πανήγυρης του 2019 ανέβηκε στο διαδίκτυο και η ιστοσελίδα με την επωνυμία koinonskotoussaion.gr. Εκτός από την ιστοσελίδα δημιουργήθηκε προφίλ στο Facebook και στο Instagram.
Μετά το πανηγύρι, το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ ξεκίνησε ενημερωτικές καμπάνιες για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα και για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Σε ότι αφορά το κάπνισμα, ο στόχος είναι να γίνει η Σκοτούσσα ένα από τα πρώτα χωριά όπου το κάπνισμα δεν θα επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους.
Το μεγαλύτερο τμήμα των κατοίκων του χωριού είναι πλέον οι ηλικιωμένοι, είναι άνθρωποι που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, χρειάζονται μέτρα προφύλαξης και πρόληψης. Κινούμενο μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ ξεκίνησε την καμπάνια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι μελλοντικοί σχεδιασμοί. Η πρώτη εκδήλωση που θα σχετίζεται με τους εορτασμούς για τα 700 χρόνια θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον χώρο της πλατείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι όλοι μαζί οι Σκοτουσσαίοι αλλά και όσοι θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τον ερχομό του 2020, να υποδεχθούμε στην πλατεία του χωριού τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς.


Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με δενδροφυτεύσεις, εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα, αναβίωση παλαιών παιδικών παιχνιδιών, αναβίωση των πάρτη της δεκαετίας 1960-70, αγώνες ποδηλασίας, εκδόσεις βιβλίων και αναμνηστικού λευκώματος για τα 700 χρόνια, θεματικές εκθέσεις φωτογραφίας καθώς επίσης και άλλες εκδηλώσεις – ομιλίες με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του Λαογραφικού Μουσείου, του βυζαντινού παρελθόντος της Σκοτούσσας κ.λπ. Το πλήρες και λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί πριν το τέλος του 2019, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους φορείς.

Μετά από αυτή την παρουσίαση η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε με την πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 τα εκλεγέντα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προέκυψαν μετά τη Γενική Συνέλευση συνεδρίασαν και έγινε η κατανομή των αξιωμάτων με την ακόλουθη σειρά: Πρόεδρος Νικόλαος Σύκας, Αντιπρόεδρος Σταμάτης Παρτάλης, Γραμματέας Θωμάς Προδρόμου, Ταμίας Αθανάσιος Στοΐλας και μέλη οι Αθανάσιος Βρίτκας, Δημήτριος Παπαδόπουλος και Χρύσα Χατζηπανταζή.


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και όρισε τις επόμενες ενέργειες που απαιτείται να γίνουν μέχρι το τέλος του 2019.


Μοιράσου το