Έτος 2020

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς  31 Δεκεμβρίου 2019  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον χώρο της πλατείας για την υποδοχή του νέου έτους.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020 έγινε δεκτό το αίτημα μας για εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στις 18 Ιανουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκοτούσσας, μετά από πρόσκληση στους φορείς  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανοιχτής διαβούλευσης, προκειμένου να επιτευχθεί  συντονισμός των πολιτιστικών δράσεων.

Στις 21 Ιανουαρίου 2020  υποβάλαμε αίτημα στη Δημοτική Αρχή για δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων. Η αίτηση έμεινε αναπάντητη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Μικροί Διασώστες στη Σκοτούσσα». Για 4 Παρασκευές (7/2, 14/2, 21/2, 28/2) και για μιάμιση περίπου ώρα κάθε φορά, έγιναν μαθήματα πρώτων βοηθειών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Σκοτούσσας.

Τον ίδιο μήνα (Φεβρουάριος 2020) εκδόθηκε ένα σύντομο ιστορικό της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Σκοτούσσας, που είχε τη μορφή τρίπτυχου φυλλαδίου και διανεμήθηκε δωρεάν στους ενορίτες του ναού.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 υποβάλαμε νέο αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή προκειμένου  να μας παράσχει άδεια για δενδροφύτευση και δημιουργία άλσους στην περιοχή «Λόκβες». Το αίτημα έμεινε αναπάντητο.

Στις 4 Μαρτίου 2020 συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ηράκλειας και τα θέματα που συζητήσαμε ήταν τα κάτωθι:

 1. Αίτηση για χορήγηση «Αιγίδας» για τις εκδηλώσεις «ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ 700 ΧΡΟΝΙΑ».
 2. Αίτηση για τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου Σκοτούσσας, του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου καθώς και της πλατείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις μας.
 3. Παρουσιάσαμε τον προγραμματισμό μας για τις εκδηλώσεις της πανήγυρης.
 4. Αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την ονομασία του άλσους με τα πλατάνια σε «Άλσος Πλατάνια Γεώργιος Καδρής».
 5. Τέλος ζητήσαμε την άδεια για να τοποθετήσουμε ενημερωτικά πανό ούτως ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το γεγονός του εορτασμού των 700 χρόνων.

Στις 8 Μαρτίου 2020, «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», προσφέρθηκε στις γυναίκες του χωριού το  βιβλίο «Γυναίκες στη Σκοτούσσα, 1320-2020». Την έκδοση και επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ.

Στις 14 Μαρτίου 2020 υποβάλαμε αίτημα  προς το Υπουργείο Πολιτισμού   για τις δράσεις της ενότητας «Φεστιβάλ και σύνθετες Πολυθεματικές Δράσεις» προκειμένου να λάβουμε επιχορήγηση και χορήγηση αιγίδας του προγράμματός μας «1320-2020 Σκοτούσσα 700 χρόνια».

Στις 15 Μαρτίου 2020 έγινε δενδροφύτευση στο χώρο της Εκκλησίας και ξεκίνησαν έτσι οι πρώτες εργασίες για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση του «Ελαιώνα των Ψυχών», με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί  ο χώρος σε ένα τοπόσημο μνήμης της ιστορίας του χωριού. Την ίδια ημέρα παρουσιάσαμε σε μορφή τρίπτυχου φυλλαδίου όλο τον προγραμματισμό μας για το έτος 2020. Δυστυχώς προέκυψε το πρόβλημα με την πανδημία του κορωνοϊού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που σχεδιάζαμε.

Στις 30 Ιουνίου 2020 υποβάλαμε αίτημα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να ενταχθούμε στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».

Στις 11 Αυγούστου 2020 υποβάλαμε στο  Δήμο Ηράκλειας αίτηση για την ονομασία του άλσους με τα Πλατάνια σε «Άλσος Πλατάνια Γεώργιος Καδρής» (αρ. πρωτ. 8583/11-8-2020) και τη μετονομασία του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσης σε «Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσης Χρήστος Δαρδαμής» (αρ. πρωτ. 8582/11-8-2020). Οι αιτήσεις μας δεν έχουν εξεταστεί ακόμη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας.

Στις 18 Αυγούστου 2020 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η χορήγηση αιγίδας καθώς και επιχορήγηση  με το ποσό των 4.000 € για τη δράση «1320-2020, Σκοτούσσα 700 χρόνια».

Το διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν  στο χώρο της πλατείας δυο θεματικές εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη με θέμα «1920 – 2020  100 χρόνια πανηγύρι» και η δεύτερη με θέμα «Η Σκοτούσσα τις 4 εποχές του χρόνου». Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με φωτογραφικές μηχανές και παρουσιάστηκε η εξέλιξη της φωτογραφίας. Έγινε παρουσίαση δυο νέων βιβλίων, το πρώτο με τίτλο «Τα Λαογραφικά της Σκοτούσσας» και το δεύτερο με τίτλο «Το Πανηγύρι των Σκοτουσσαίων». Την επιμέλεια και την έκδοση των βιβλίων ανέλαβε το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ. Τιμήθηκαν οι φωτογράφοι του χωριού Ν. Βουγιουκλής και Κ. Μοναστηρλής και τέλος βραβεύθηκαν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες της 2ης θεματικής ενότητας.

Στις 24 Νοεμβρίου 2020 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης η επιχορήγηση του φορέα ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ  με το ποσό των 2.000 € για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».

Έτος 2021

Στη διάρκεια του έτους 2021 οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ ήταν οι εξής:

 • Το Φεβρουάριο του 2021 υποβάλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού δύο προτάσεις για επιχορήγηση. Η πρώτη με θέμα «Μουσικές των Λαών στη γειτονιά των Βαλκανίων» απορρίφθηκε ενώ η δεύτερη με θέμα «Η Εξέλιξη της Ενδυμασίας στην Αγροτική Κοινωνία – Από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα» εγκρίθηκε, τόσο σε ότι αφορά την αιγίδα όσο και για επιχορήγηση με το ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ.
 • Το ίδιο διάστημα υποβάλαμε αίτηση για την εισαγωγή του παραδοσιακού πανηγυριού της Σκοτούσσας στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Το αίτημα μας έγινε δεκτό και έτσι περάσαμε στη Β’ Φάση της διαδικασίας. Στις 30 Ιουνίου 2021 υποβάλαμε το έντυπο της Β’ Φάσης και αναμένουμε τα αποτελέσματα της Επιτροπής.
 • Το Φεβρουάριο επίσης του 2021 υποβάλαμε αίτημα προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (τμήμα Σερρών) προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάθεσης πτυχιακής εργασίας σε φοιτητή του Πανεπιστημίου με θέμα την αξιοποίηση και επανάχρηση του σιδηροδρομικού Σταθμού Σκοτούσσας. Το αίτημα μας έγινε δεκτό και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την πλευρά του Πανεπιστημίου.
 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ελαιώνα των Ψυχών. Τοποθετήθηκε σύστημα ύδρευσης των ελαιόδεντρων, τοποθετήθηκαν οι μαρμάρινες επιγραφές και έγινε καλλωπισμός του χώρου.
 • Την 25η Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε Θεματική έκθεση φωτογραφίας μέσα από την οποία αναδείχθηκαν έθιμα και εκδηλώσεις της Σκοτούσσας Σερρών κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Η έκθεση κάλυψε την περίοδο από το 1940 μέχρι το 2019. Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτέλεσαν το υλικό για την έκδοση ενός αναμνηστικού λευκώματος. Επιπλέον στο λεύκωμα παρουσιάστηκαν τόσο η τοπική ιστορία κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 όσο και η εξέλιξη των παρελάσεων και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε συνδυασμό με τοπικά έθιμα.
 • Στα πλαίσια της διάδοσης της ιστορίας της Σκοτούσσας το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ εξέδωσε 4 ενημερωτικά φυλλάδια με την εξής θεματολογία
 • Σιδηροδρομικός Σταθμός Σκοτούσσας
 • Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Σκοτούσσα Σερρών
 • Άλσος Πλατάνια
 • Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας

Τα ενημερωτικά φυλλάδια τοποθετήθηκαν σε ειδικά σταντ και δόθηκαν στα καταστήματα του χωριού προκειμένου να διανεμηθούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοτούσσας.

 • Τον Ιούλιο του 2021 υποβάλαμε αίτημα προς το Δήμο Ηράκλειας προκειμένου να παραχωρηθεί στον φορέα ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ η χρήση του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Τμήματος με σκοπό να διαμορφωθεί σε Μουσείο Ιστορίας της Σκοτούσσας.
 • Σε μια προσπάθεια να τιμηθεί ο θεσμός της πανήγυρης Σκοτούσσας, που και το έτος 2021 δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας, διοργανώθηκε κατά το διάστημα 4-11 Σεπτεμβρίου 2021 πολυθεματική εκδήλωση με θέμα ¨Η Εξέλιξη της Ενδυμασίας στην Αγροτική Κοινωνία – Από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα”. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:

 • Έκθεση φωτογραφίας στην οποία αποτυπώθηκε η εξέλιξη της ενδυμασίας από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα. Τοποθετήθηκαν 20 σταντ με 350 παλιές φωτογραφίες, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι παραδοσιακές ενδυματολογικές συνήθειες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας.
 • Έκθεση ενδυμασιών από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα. Εκτέθηκαν 15 φορεσιές ανδρικές και γυναικείες.
 • Έκθεση Λαογραφικού Υλικού με θέμα την επεξεργασία πρώτων υλών (βαμβάκι, μαλλί) για την κατασκευή ενδυμασιών, καθώς επίσης και τον τρόπο κατασκευής ενδυμασιών.
 • Έγιναν ξεναγήσεις επισκεπτών στα εκθέματα, στις οποίες οι παλιοί είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και οι νέοι να μάθουν.
 • Το Σάββατο 11 Σεπ. έγινε η ποδηλατοδρομία. Δεκαπέντε ποδηλάτες με ποδήλατα παλαιού τύπου και με ενδυμασίες της περιόδου 1920-1960 περιήλθαν τις οδούς του χωριού κινούμενοι ομαδικά και με χαμηλή ταχύτητα.
 • Έγινε εκτύπωση δύο αναμνηστικών λευκωμάτων με θέμα “Η Εξέλιξη της Ενδυμασίας στην Σκοτούσσα από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα” και “Το Ποδήλατο στη Σκοτούσσα”.
 • Τον Δεκέμβριο του 2021 στο άλσος με τα πλατάνια που βρίσκεται πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού τοποθετήθηκε τιμητική μαρμάρινη επιγραφή προς τιμήν του Σκοτουσσαίου σταθμάρχη Βασίλη Δουλγέρη.
 • Παραμονή Πρωτοχρονιάς εκδόθηκε ένα ενημερωτικού χαρακτήρα ημερολόγιο και διανεμήθηκε δωρεάν στους κατοίκους της Σκοτούσσας.

Έτος 2022

Στη διάρκεια του έτους 2022 οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ ήταν οι εξής:

 • Τον Φεβρουάριο του 2022 υποβάλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την πρόταση για επιχορήγηση με θέμα «Οι Δρόμοι του Σιταριού». Η πρόταση εγκρίθηκε, τόσο σε ότι αφορά την αιγίδα όσο και για επιχορήγηση με το ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ.
 • Την Κυριακή 01.05.2022, ημέρα της Πρωτομαγιάς το ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ οργάνωσε μια πεζοπορική εκδήλωση με πορεία από την πλατεία της Σκοτούσσας στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Η συνολική απόσταση της πορείας είναι 18 χλμ.
 • Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στην πλατεία της Σκοτούσσας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αναβίωσης των πάρτι της δεκαετίας 1960 και οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν, να ξαναζήσουν και να χορέψουν στους ρυθμούς της εποχής εκείνης!
 • Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώθηκε για πρώτη φορά αγώνας δρόμου 5 χλμ. και έδωσε την ευκαιρία σε κατοίκους όλων των ηλικιών να λάβουν μέρους σε μια αθλητική εκδήλωση. Παράλληλα ο αγώνας αποτέλεσε αγώνα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους πρωτεργάτες των αγώνων του 1912 Γεώργιο Πάτσα και Αθανάσιο Λαζάρου!
 • Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 2η Ποδηλατοδρομία Σκοτούσσας με κλασικά ποδήλατα και ενδυμασίες εποχής 1930-50.
 • Στο διάστημα 09/9 µέχρι 8/10/2022. διοργανώθηκε η εκδήλωση “Οι Δρόμοι του Σιταριού”. Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια τον εκδηλώσεων ἔλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:

1.. Έκθεση φωτογραφίας στην οποία παρουσιάστηκε η εξέλιξη της καλλιέργειας τοῦ σιταριού από την εποχή του Βυζαντίου µέχρι σήµερα

2. Έκθεση Λαογραφικού Ὑλικού σχετιζόµενου µε την καλλιέργεια και την επεξεργασία του σιταριού.

3. Παρουσίαση. παρασκευή και διάθεση διαφόρων τροφίμων ποὺ έχουν ως βάση το σιτάρι.

4. Έκδοση Αναμνηστικού Λευκώματος στο οποίο αποτυπώνονται η καλλιέργεια, η επεξεργασία και η χρήση του σιταριού στη διατροφή και τα έθιμα των κατοίκων της Σκοτούσσας

5. Σύντομες ενημερωτικού χαρακτήρα παρουσιάσεις για τις σύγχρονες απαιτήσεις της υγιεινής διατροφής καιτο ρόλο των προϊόντων σίτου

6. Συναυλία µε τις αδερφές Βουγιουκλή κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια τοῦ ελληνικού και ἕενου ρεπερτορίου, µε κάποια από αυτά να ἔχουν περιεχόµενο σχετικό µε τις εργασίες στον κάμπο, το ψωμί, τον αγροτικό τρόπο ζωής.


7. Διανομή του βιβλίου “Το Πανηγύρι των Σκοτουσσαίων” στους εκθέτες της πανήγυρης

 • Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 τοποθετήθηκαν πινακίδες με QR Code σε όλα τα τοπόσημα του χωριού της Σκοτούσσας. Με αυτό τον τρόπο η ιστορία του χωριού θα μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμη στο έξυπνο κινητό κάθε Σκοτουσσαίου και κάθε επισκέπτη.
 • Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 , Παραμονή της Πρωτοχρονιάς,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον χώρο της πλατείας για την υποδοχή του νέου έτους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

Στις 22 Οκτωβρίου 2019 υπεβλήθη αίτημα στο Δήμο Ηράκλειας με αρ πρωτ 13091 και θέμα Εθελοντική Δράση Καθαρισμού. Δεν απαντήθηκε ποτέ

Στις 9 Δεκεμβρίου 2019 έγινε συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Ηράκλειας στον οποίο εκτέθηκε ο προγραμματισμός μας για τις εκδηλώσεις του 2020, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονταν 700 χρόνια ιστορίας της Σκοτούσσας

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 στείλαμε το προκαταρκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2020 στην ΚΕΔΗ

Στις 18 Ιανουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκοτούσσας διοργανώθηκε συνάντηση ανοιχτής διαβούλευσης, προκειμένου να επιτευχθεί  συντονισμός των πολιτιστικών δράσεων. Υπεβλήθη αίτημα στο Δήμο, δεν απαντήθηκε, δεν παραβρέθηκε κανείς !

Στις 21 Ιανουαρίου 2020 υποβάλαμε αίτημα στη Δημοτική Αρχή για δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων. Η αίτηση έμεινε αναπάντητη !

Στις 3 Μαρτίου 2020 συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Ηράκλειας. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα με πιο βασικά τη χορήγηση αιγίδας και την οικονομική υποστήριξη των εκδηλώσεων Σκοτούσσα 700 χρόνια. Δεν απαντήθηκε ποτέ το αίτημα μας !

Στις 11 Αυγούστου 2020 υποβάλαμε στο  Δήμο Ηράκλειας αίτηση για την ονομασία του άλσους με τα Πλατάνια σε «Άλσος Πλατάνια Γεώργιος Καδρής» (αρ. πρωτ. 8583/11-8-2020) και τη μετονομασία του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσης σε «Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσης Χρήστος Δαρδαμής» (αρ. πρωτ. 8582/11-8-2020). Οι αιτήσεις μας δεν έχουν εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας.

Τον Μάρτιο 2021 υποβάλαμε αίτημα στον Δήμο Ηράκλειας για την οικονομική υποστήριξη της εκδήλωσης της 25ης Μαρτ 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Το αίτημα μας δεν απαντήθηκε ποτέ.

Τον Απρίλιο 2021 ζητήσαμε τη συνδρομή του Δήμου Ηράκλειας και των υπευθύνων για τη διοργάνωση της πανήγυρης να συμβάλουν στη διαμόρφωση του εντύπου Β’ Φάσης προκειμένου το πανηγύρι Σκοτούσσας να ενταχθεί στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Το αίτημα μας δεν απαντήθηκε ποτέ..

Τον Ιούλιο του 2021 υποβάλαμε αίτημα προς το Δήμο Ηράκλειας προκειμένου να παραχωρηθεί στον φορέα ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ η χρήση του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Τμήματος με σκοπό να διαμορφωθεί σε Μουσείο Ιστορίας της Σκοτούσσας.

Τον Αύγουστο 2022 αίτημα προς τον Δήμο για την από κοινού διαχείριση του χώρου του σταθμού Χωροφυλακής ο οποίος μας είχε δοθεί από την ΕΤΑΔ. Το αίτημα μας δεν απαντήθηκε ποτέ. Στο ίδιο έγγραφο γνωστοποιούσαμε στο Δήμο Ηράκλειας τις εκδηλώσεις μας για το πανηγύρι Σκοτούσσας. Οι εκδηλώσεις μας δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του Δήμου. Για να πραγματοποιήσουμε τις διάφορες εκδηλώσεις μας υποβάλαμε αιτήματα στον Δήμο Ηράκλειας για τη χρήση της πλατείας Σκοτούσσας, της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Σκοτούσσας και του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσας. Η ανταπόκριση ήταν θετική.

Εισακούστηκε το αίτημα μας για τη διοργάνωση του αγώνα δρόμου 5 χλμ

.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκοτούσσας διοργανώθηκε συνάντηση ανοιχτής διαβούλευσης, προκειμένου να επιτευχθεί  συντονισμός των πολιτιστικών δράσεων. Υπεβλήθη αίτημα σε πολιτιστικούς φορείς των γειτονικών χωριών. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από Καλά Δένδρα και Νέα Τυρολόη.

Τον Απρίλιο 2021 ζητήσαμε τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτούσσας ούτως ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση του εντύπου Β’ Φάσης προκειμένου το πανηγύρι Σκοτούσσας να ενταχθεί στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Το αίτημα μας δεν απαντήθηκε ποτέ..

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ζητήθηκε η συνδρομή Πολιτιστικών φορέων που διέθεταν χορευτικά τμήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χορευτικό δρώμενο που θα έδειχνε την εξέλιξη του χορού από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα. Ανταποκρίθηκαν πολιτιστικοί φορείς από το Χριστός, το Μελενικίτσι, τα Καλά Δένδρα, τη Νέα Τυρολόη.. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας η εκδήλωση δεν έγινε. Γυναικεία παραδοσιακή στολή μας δόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμουδιάς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3ΕΤΙΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2020

ΕΣΠΡΑΞΕΙΣ

 1. Υπόλοιπο χρήσης 2019 218,77
 2. Πωλήσεις βιβλίων, αναμνηστικών 600,00
 3. Υιοθεσία δέντρων στον «Ελαιώνα των Ψυχών» 1.450,00
 4. Επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.Α. 4.000,00

ΣΥΝΟΛΟ: 6.268,77

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

1. Βιβλία, έντυπα, αναμνηστικά, πλακέτες, stands 2.966,60

3. Κατασκευή ιστοσελίδας 124,00

4 Ελαιώνας των Ψυχών 2.982,70

8. Τραπεζικά έξοδα διαχείρισης λογαριασμού 30,00

ΣΥΝΟΛΟ 6.103,30 ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 165,47

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2021

ΕΣΠΡΑΞΕΙΣ

 1. Υπόλοιπο χρήσης 2020 165,47
 2. Πωλήσεις βιβλίων, αναμνηστικών 641,00
 3. Επιγραφές στηλών στον «Ελαιώνα των Ψυχών» 860,00
 4. Συνδρομές μελών 340,00
 5. Επιχορήγηση ΥΠ. ΜΑΚ. ΘΡ. 2.000,00
 6. Επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.Α. 6.000,00

ΣΥΝΟΛΟ: 10.006,47

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

1. Έξοδα εκδηλώσεων 7.016,26

2. Ελαιώνας των Ψυχών 390,88

3. Ανανέωση ιστοσελίδας 161,20

4. Τραπεζικά έξοδα διαχείρισης λογαριασμού 60,00

ΣΥΝΟΛΟ 7.628,34 ΥΠΟΛΟΙΠΟ : 2.378,13

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2022

ΕΣΠΡΑΞΕΙΣ

 1. Υπόλοιπο χρήσης 2021 2.378,13
 2. Πωλήσεις βιβλίων, αναμνηστικών 507,00
 3. Συνδρομές μελών 100,00
 4. Χορηγίες 800,00
 5. Έσοδα από εκδηλώσεις 500,00
 6. Επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.Α. 4.000,00

ΣΥΝΟΛΟ: 8.285,13

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

1. Βιβλία, έντυπα, εκτυπώσεις 706,74

2. Αναμνηστική μαρμάρινη στήλη 620,00

3. Αναμνηστικά 991,80

4. Προμήθεια υλικών 443,84

5. Φωτιστικά 111,99

6. Έξοδα συναυλίας 8/10/2022 2.976,00

7. Μικροφωνική εκδήλωσης 300,00

8. Φιλοξενία καλλιτεχνών 125,53

9. Ανανέωση ιστοσελίδας 169,95

8. Τραπεζικά έξοδα διαχείρισης λογαριασμού 34,00

9. Φωτισμός του Ελαιώνα των Ψυχών 220,00

ΣΥΝΟΛΟ 6.699,85 ΥΠΟΛΟΙΠΟ : 1.585,28


Μοιράσου το